Panssarijotos 2018 ennakko-ohjeet

Lataa ennakko-ohjeet tästä

Kiitos ilmoittautumisesta Panssarijotos 2018 -kilpailuun!

Jotoksen kilpailukeskus sijaitsee Parolannummen varuskunnassa, Panssariprikaatissa. Kilpailijoiden pysäköinti on P-alueella osoitteessa Parolannummentie 291, 13700 Hattula.

Ilmoittautumispiste on P-alueen läheisyydessä, varuskunnan pääporttia vastapäätä. Paikalla on opastus. Kaikkien kilpailijoiden tulee ilmoittautua ilmoittautumispisteessä. Ilmoittautumisen yhteydessä partionjohtajat saavat jotosohjeen, kilpailunumerot partiolle sekä muun mahdollisesti jaettavan materiaalin. Ilmoittautumispisteessä oleva kilpailutoimisto avautuu perjantaina 14.9. klo 16:00. Sotilassarjan ilmoittauminen päättyy perjantaina klo 18:15. Reserviläissarjan partioiden tulee ilmoittautua viimeistään tuntia ennen annettua lähtöaikaa.

Kilpailun avajaiset ja lyhyt jotoshartaus sekä jotospuhuttelu pidetään perjantaina 14.9. klo 18:30 kilpailutoimiston läheisyydessä, Panssariprikaatin lippukentällä. Avajaisiin ovat tervetulleita kaikki kilpailijat kilpailusarjaan katsomatta, vierailijat ja toimitsijat.

Sotilassarjan kilpailu alkaa yhteislähtönä perjantaina 14.9. välittömästi avajaisten ja jotospuhuttelun jälkeen, n. klo 19:00. Reserviläissarjan kilpailu alkaa lauantaina 15.9. aamulla. Lauantaina molempien sarjojen siirtyminen lähtöpaikalle tapahtuu busseilla majoitusalueen läheisyydestä P-alueelta klo 6:00 alkaen lähtöjärjestyksessä. Lauantaina ensimmäinen partio lähtee liikkeelle klo 7:00 ja sen jälkeen 2:30 min välein vuorotellen sotilas- ja reserviläissarjalaiset. Sotilassarjan lähtöjärjestys lauantaina on perjantain maaliintulojärjestys. Reserviläissarjan lähtöjärjestys on oheisen listan mukainen. Jotoksen maali sulkeutuu sunnuntaina 16.9. klo 14:45. Päätöstilaisuus ja palkintojenjako klo 15:30 Lippukentällä.

Partion on kannettava mukanaan kaikki muonansa ja varusteensa koko jotoksen ajan. Partion on valmistettava ruokansa ja ruokailtava omilla välineillä. Yöpymispaikalla on saatavissa juoma/pesuvettä. Lauantaina on mahdollisuus juomavesitäydennykseen reitin puolivälissä (noin 10 km:n kohdalla). Lauantai-iltana yöpymispaikalla on sotilaskoti ja makkaranpaisto- mahdollisuus. Päätöspäivänä jotoksen maalissa kilpailijoilla on osallistumismaksuun sisältyvä maastoruokailu ja peseytymismahdollisuus (sauna) varuskunnan alueella. Sotilaskoti on avoinna myös sunnuntaina päivällä maalialueella. Yleisö voi seurata kilpailua yleisörasteilla lauantaina sekä sunnuntaina jotoksen maalissa varuskunnan pääportin alueella.

Kilpailijoilla on pääsy varuskunta-alueelle sunnuntain huoltoa varten. Pääportilla on varauduttava todistamaan henkilöllisyys. Jos muilla kuin kilpailijoilla on tarve tulla varuskunta-alueelle, siitä on sovittava järjestäjien kanssa.

Perjantain ja lauantain väliseksi yöksi on varattu alue telttamajoitukselle omalla majoitteella niille reserviläissarjan kilpailijoille, jotka saapuvat jo perjantaina kilpailukeskukseen ja ovat varanneet majoituksen. Majoitteen ei tarvitse olla sama kuin kilpailussa käytettävä. Omat varusteet on säilytettävä autossa. Matkailuautoille ei ole sähköä/palveluita mutta majoittuminen on sallittua P-alueella. Alueella ei ole vartiointia, eikä järjestäjä vastaa autoihin jätetyistä varusteista. Järjestäjällä ei ole mahdollisuutta järjestää majoitusta huoltajille. Kilpailijoille ja ”huoltojoukoille” on tarjolla alueella majoituspalvelua visithameenlinna.fi.

Yhteistyökumppanimme Scandic Aulanko kylpylähotelli tarjoaa jotosviikonloppuna kylpyläpalveluja (50% alennus). Mainitse varausta tehdessäsi Panssarijotos 2018.
Panssarimuseoon jotosviikonloppuna sisäänpääsy ryhmälipun hinnalla.

Pakollinen henkilökohtainen varustus:

 • riittävä säänmukainen varustus, vara- ja sadevaatteineen (ei arvomerkkejä), käsineet
 • rinkka tai muu kantolaite
 • suojus jaettavalle materiaalille (kartat ym.)
 • otsalamppu tai muu valaisin
 • muistiinpanovälineet, puukko, tulitikut
 • 2 kpl vahva muovinen jätesäkki iso (200 l vast)
 • ruokailuvälineet, juomapullo
 • kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti kelpaa)
 • henkilökohtaiset hygieniavälineet
 • sotilassarjassa 2 vrk:n muona, reserviläissarjassa 1½ vrk:n muona
 • 4 kpl hakaneuloja kilpailunumerolapun kiinnittämistä varten

Pakollinen partiokohtainen varustus:

 • majoite partiolle (esim. teltta). Yöpymispaikalla ei ole tarjolla tukiriukuja.
 • retkikeitin ja polttoaine, tulentekovälineet, keittoastia/pakki avotulella keittämistä varten
 • kirves ja saha
 • suunnistusvälineet (kompassi)
 • ensiapuvälineinä vähintään laastaria ja sideharsoa, ideal-side tai vastaava, 2 kpl kylmäpakkauksia, särkylääkettä
 • kännykkä (= turva, oltava toiminnassa koko jotoksen ajan, ei saa käyttää apuvälineenä)
 • lujaa (min. 4mm / murtolujuus 200kg) köyttä tai narua min. 25 m
 • koordinaattimittari (1:25 000)

Partion on kannettava mukanaan pakollisia varusteita koko kilpailun ajan, puuttuminen johtaa pistemenetyksiin. Elektronisten apuvälineiden käyttö on kielletty.

MPK:n vakuutusturva tulee voimaan jotoksen osallistujien ilmoittautuessa jotoskeskuksessa. Osallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan matkustettaessa kilpailupaikalle ja kilpailupaikalta pois. MPK:n vakuutusturva ei korvaa jotoksen aikana tapahtuvia henkilökohtaisen materiaalin rikkoontumisia tai häviämisiä. Tarkistakaa ennakko-ohjeeseen mahdollisesti tulevat muutokset jotoksen nettisivuilta (https://www.panssarijotos.ehrup.net/) vielä muutama päivä ennen jotokselle saapumista.

Lisätiedot:

Kilpailunjohtaja
Timo Mörsky
040 753 13 99
(kilpailun aikana 050 300 7999)
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pääsihteeri
Arto Tiainen
050 523 00 24
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Powered by JS Network Solutions