LEHDISTÖTIEDOTE 16.9.2018

PANSSARIJOTOS 2018 LIIKUTTI NOIN 400 IHMISTÄ LAUANTAINA
Lähes 40-kilometrinen reitti oli haastava, muttei vienyt iloista mieltä

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallisen syysjotoksen toiseen päivään starttasivat sekä sotilas- että reserviläissarjan kaikki partiot. Hattulan ja Hämeenlinnan sateisessa maastossa liikkui yhteensä noin 400 jotoslaista, joista yli puolet oli kilpailijoita.

Kilpailijat starttasivat päivään Pekolan koululta varhain aamulla. Päivän viimeinen rasti sijaitsi Panssarimuseolla, jonne viimeiset partiot saapuivat jo illan pimettyä. Reitin pituus oli lähes 40 kilometriä.

”PANSSARIJOTOS 2018 -tapahtumamme lauantaipäivä oli täynnä tapahtumia niin maastossa, ampumaradalla kuin Panssarimuseollakin. Reitti oli haasteellinen, mutta osallistujille varmasti mielenkiintoinen. Varsinkin ampumarastit jäivät kilpailijoille mieleenpainuvina kokemuksina”, uskoo kilpailunjohtaja Timo Mörsky.

Vaikka päivä oli pitkä ja suunnistaminen osoittautui osalle partioista erittäin haastavaksi, iloinen ilme osallistujien kasvoilla pysyi edelleen.

”Meitä järjestäjiä ilahduttaa kilpailijoiden äärettömän positiivinen ja reipas asenne. Korviini kantautui lauantaina miellyttäviä palautteita tapahtumastamme, mikä kannustaa meitä kaikkia yrittämään sunnuntaina entistä kovemmin”, Mörsky vakuuttaa.

Jotos käsittää suunnistusosuuden sekä pakollisia ja valinnaisia rastitehtäviä. Rastien tehtävät liittyvät reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, luonnontuntemukseen sekä yleistietoihin.

Viimeisenä päivänä reitti on noin puolet lauantain pituudesta, mutta haastetta riittää pitkälle sunnuntai-iltapäivään. Kilpailijoiden odotetaan saapuvan maaliin puoli kolmeen mennessä ja palkintoja päästään jakamaan noin tunti tämän jälkeen.

Lisätiedot: PANSSARIJOTOS 2018 -kilpailunjohtaja Timo Mörsky, puh. 040 753 13 99, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

PANSSARIJOTOS 2018 -tapahtuma järjestetään 14.-16.9. Hattulan ja Hämeenlinnan maisemissa. Päävastuullisina järjestäjinä toimivat Etelä-Hämeen reserviupseeri- ja reserviläispiireistä Hämeenlinnan reserviupseerit ja reserviläiset sekä Janakkalan reserviupseerit ja reserviläiset. Tapahtuman suojelijana toimii Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula.

 

Powered by JS Network Solutions